Gymkhana

Motosiklet Gymkhanası, trafiğe kapalı alanda, kukalar ile hazırlanmış bir parkuru en kısa sürede bitirmeye dayalı sürüş aktivitesidir. Motosiklet Gymkhanası özellikle Japonya'da çok yaygındır ve Japon Motosiklet Federasyonu tarafından da desteklenmektedir. Türkiye'de bizim düzenlediğimiz bu sürüş aktivetesinde ise amacımız, sürücülerin kendi limitlerini tanıması için bir fırsat oluşturup, eğlenerek becerilerini geliştirmeleridir.

Aktivitenin Şekli

Sabah, parkurda yürüyerek ve anlatılarak yapılan parkuru anlama turundan sonra alıştırma turlarına geçilir. Her sürücü parkura belli bir zaman farkı ile alınarak tek başına sürüş yapması sağlanır. Öğleye kadar süren alıştırma turlarından sonra, öğleden sonra isteyen sürücüler için, zamana karşı 2 kere sürme hakkı tanınınır ve en iyi dereceleri kayıt altına alınır.

Hangi Tür Motosikletler

Motosiklet Gymkhanasın'daki parkurun genel yapısından dolayı, küçük ve hafif motosikletler, büyük ve yüksek motosikletlere göre avantajlı olabilirler. Bununla beraber, parkurda dar ve kısa dönüşlere ek olarak uzun, düz kesimler de olduğu için her çeşit boyut ve tarzdaki motosikletler potansiyel olarak birbirlerine rakiptirler.

Kimler Yapabilir

Motosiklet Gymkhanası, ehliyet öncesi ya da sonrası başlangıç eğitimlerini akademimizden almış başlangıç seviyesindeki sürücülerinde katılabileceği bir aktivitedir. Çünkü standart koruma ekipmaları yeterlidir ve her türlü motorla katılınabilir. Özel bir lisansa ihtiyaç duyulmaz. Etkinlik genelde Göztepe Salı pazarındaki alanda yapılır ve parkur zaman zaman değişebilir.

Parkur içerisinde dar ve kısa dönüşler olduğu için, genelde birinci ya da ikinci vites kullanılır. Bu nedenle hız aralığı düşük ve ya orta derecededir. Düşük devirlerde motosikletlerin dengesizliğinden dolayı düşme olasılığı yüksektir ama yaralanma ve hasar çok nadirdir.

Sürücünün Gelişim Noktaları

Motosiklet gymkhanası; bilgi, beceri, teknik, motosiklet deneyimini artırır. Sürücüler sadece hızlanma, frenleme, kontrol ve ağırlık transferi tekniklerini değil aynı zamanda performansı üst düzeye çıkarmak için neler yapmaları gerektiğini de öğrenirler. Parkur içerisinde en kısa zaman çizgisinde gidebilmek için konsantrasyon ve analitik düşünme becerileri de gelişir.

Kadromuz

Hakkımızda

Türkiye'de motosiklet eğitimini uluslararası standartlarda anlatmak ve uygulamak için bu işe gönül vermiş sürücüler olarak bir araya geldik ve Roadcraft Academy'yi 12.07.2016 tarihinde kurduk. Bu süreçte öncelikli amacımız ticari bir kaygı taşımadan mümkün olduğunca fazla kişiye ulaşarak bilgilendirmek ve farkındalıkları artırmaktır. RC Akademi olarak oluşturulmuş bazı yanlış standartları doğruya yönlendirmek misyonumuz olmuştur. Bu yolda sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Akademimiz ISO 9001:2008 denetiminden geçmiş olup Türkiye’deki kamu kuruluşlarının da talep ettiği Türkak Kalite Yönetim Sistemi sertifikalı ISO 9001:2008 belgesine sahip olmuştur ve iş süreçlerini tamamen bu sürece göre dizayn edip toplam kalite yönetimi doğrultusunda iş akışlarını sürekli geliştirme politikasını gütmektedir.

İletişim

Bizlere ulaşmak için aşağıdaki e-posta adresimizi ya da telefon numarasını kullanabilirsiniz.

Roadcraft Akademi Ltd. Şti.

Altunizade mah. Kısıklı cd. No:3/1 Üsküdar – İstanbul

email: bilgi@roadcraft.com.tr

Telefon: +90 530 976 8807

Viraj Alma

Virajlarla başa çıkabiliyor musunuz? Viraj almanın esrarengiz sanatı… Birçok sürücü en büyük kaygısının viraj almak olduğunu kabul edecektir.  Virajı almanın altında pek çok […]

Sürüşte insan faktörü farkındalığının geliştirilmesi

Motosikletimizi ve kendimizi kontrol ederken ilk olarak neye bakıyoruz? Tabii ki de Roadcraft’a.  Ancak hiç “Roadcraft kitabının amacı sürüş kabiliyetinizi geliştirmektir.” Kısmına baktık […]

Güvenli Sürüş için Konumlanma

Yoldaki konumumuzu seçerken yaptığımız değerlendirmeler nelerdir? Virajlarda konumlanmayı öğretirken Roadcraft’ta dikkate alınması gereken iki bölüm vardır: * Motosiklet sürücüleri yaralanmaya araba sürücülerinden daha […]